RSS

MIC ÎNDRUMAR PENTRU PENSIONARI

23 nov.

         În vâltoarea subfinanțării sănătății, în iureșul schimbărilor paroxistice noi, medicii de familie, tratăm și pensionari. Asta-i clar. O facem zilnic.( Chiar așa, să nu uit- tata! unchiu Cornel! tanti Măriuca! cuscra Doina! vă săruut de pe blooog, cu drag Otilia!).

Deci: acești pensionari au una, două, sau mai multe pensii cu unul, două, sau mai multe cupoane doveditoare. Dragi pensionari! Dacă, ȘI NUMAI DACĂ, pensia voastră este sub 700 lei (7 milioane vechi) noi, ȘI NUMAI NOI MEDICII DE FAMILIE, vă putem prescrie anumite medicamente mai bine compensate. Adică 90% în loc de 50 %. Până aici pare simplu. Recapitulăm- când veniți la cabinet, aduceți cuponul sau toate cupoanele doveditoare, completați și semnați o declarație cum că așa este pe bunelea ce se vede acolo, că nu aveți firme, SRL-uri, SA-uri, apartamente închiriate pe lângă pensie și treaba e gata! Primiți, în principiu,  multvisata rețetă.

Apropo- chestia aceea căreia și voi și noi și tot românul îi spunem „rețetă compensată” se numește, conform legii, „prescripție medicală cu sau fără contribuție personală“. Nu-i bai. Veți învăța toate aceste cuvinte, fiindcă sunteți pensionari cu școala făcută ca lumea: puteți! Fiindcă meritați! Cred în voi!

Dar lucrurile nu se opresc aici. Poate mai aveți nevoie și de o trimitere la laborator. Posibil, nu?  Ei bine, aici e altă mâncare piscicolă. Aici contează dacă aveți 740 lei, sub 740 lei, sau peste. Poate nu știți nici dumneavoastră exact cât aveți. Iar nu-i bai! Există pentru asta medicul de familie! El va scoate de după ureche creionul chimic, va pune o palmă hotărâtă peste cupoanele dumneavoastră și va calcula dacă aveți sub, sau peste 740 lei! De ce o va face? Fiindcă el, medicul dumneavoastră de familie, dacă aveți sub 740 lei trebuie să scrie pe trimitere, cu pixu, cifra 1- lângă calitatea de pensionar, iar dacă aveți peste 740, trebuie să noteze riguros, cu pixu, un 2. Altfel e de rău. Aici treaba cu 700 nu mai e valabilă.

-Stooop! Domnu pensionar! Unde plecați așa fără preaviz! Vreți analize, ai? Păi cupoanele însumate dau sub 740 lei, e drept, dar haideți inapoi să semnați o nouă declarație că nu aveți SRL-uri, SA-uri, dividende, venituri din închirieri. Aialaltă declarație era pentru rețetă. Acu-i  vorba de analize! Cu legea nu te joci!

 – Domnu doctor, dacă am ieșit bine la calcule și sunt sub 740 lei, puteți să-mi măsurați măcat tensiunea?

 – Sigur, cu tot dragul! Pun îndată bifele conform normelor și vă examinez.

 Medicul amabil, nejustificat de zâmbitor, se ridică de la birou și se apropie de pacient. În cadrul ușii se ivește însă, devastată și depășită de situație, asistenta. Are autorizația de liberă practică la zi, operează perfect calculatorul nu și pacientul, deci este o asistentă competentă. E asigurată de malpraxis. Privește în punct fix. Pare mai mult decât nedumerită, este consternată! Rostește șoptit:

-Domnule doctor. Mare necaz! Avem un pensionar, în sala de așteptare, cu FIX 740 lei pensie.  Nici mai mult, nici mai puțin. Am făcut calculele cu probă. Dă exact 740. Cum îl trec cu pixu pe trimitere? Cu 1 sau cu 2?

Pensionarul de pe canapea, relaxat după testarea fiscală a doctorului, (el e sub 740, e fost intelectual!), propune hâtru:

-Încercați cu radical din 2, doamna asistent!  

Îi dă mâna la glumițe pensionarului nostru! Ia să-l vedem ce se făcea dacă avea calitatea de veteran sau, mai rău- feri doamne-, soț de veterană!

Reclame
 
4 comentarii

Scris de pe 23/11/2011 în Uncategorized

 

4 răspunsuri la „MIC ÎNDRUMAR PENTRU PENSIONARI

 1. Virgil Ciotlos

  23/11/2011 at 20:24

  Rautacioasa chestie! Ei , decidentzii , va vrea binele …Cel mai bun leac pentru al tzine pe mos’ Altzhaimar departe este permanentul antrenament creieral!Altfel creierul se imbacseste , rotitzele se invart tot mai greu, pana se intzepenesc.Numai asa ele pot continua sa zumzaie vioaie , unse de secretiile guvernului.

   
 2. Otilia Tiganas

  23/11/2011 at 20:26

  Sunt inundate de secrețiile guvernului, Gilu, rotițele noastre! Nu unse! E ca la motorul mașinii…când aspeși a luda pe ambreiaj.

   
 3. cosmina

  23/11/2011 at 21:04

  Asa este aveti dreptate. Ce mai faceti?

   
 4. Otilia Tiganas

  23/11/2011 at 21:09

  No și tu, Cosmina! Ce fras să fac? Mă bucur să te găsesc aici pe blog. În rest…ca tot românul care nu-i miliardar. Deci 99,98%. TU , însă, ce faci? Că tu ai ce povesti!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: