RSS

Băsescu/Arafat și mitul salvatorului providențial

17 ian.

Exista o tendință a românilor să amestece lucrurile. Poate nu numai a românilor? Nu știu. Nu știu, fiindcă nu am experiența traiului pe alte meleaguri.

Suntem în plin conflict național- români protestează, huligani incendiază/ dau cu bâta/ dau cu cărămida (discreditând românii care protestează pe bunelea), jandarmi ezită dar apoi își încoardă bicepșii conform fișei postului, decidenți ies în presă cu puncte de vedere personale sau de grup…opoziția jubilează, puterea o întoarce din condei…

Suntem în conflict național și, ca de obicei, amestecăm lucrurile.

Îl amestecăm pe Arafat cu taxa auto, sau cu Decebal (nu mă refer la Decebal Traian Remeș, ci la Decebalul celălalt, cel autentic!), amestecăm doctorul de familie cu sticla incendiară, dar totuși prețul motorinei crește nejustificat, ne înfurie compensările medicamentelor, dar ne e și foame, nici taxa auto nu-i de ici de colo, dar nici nu ieșim la vot fiindcă toți sunt la fel, pe cine să mai și votezi, dracu să-i pieptene pe toți politicienii, mama lor dă îmbuibați, dar să ne alinieze Europei la ceas dă criză, că doar de aia i-am votat…

Amestecăm borcane…presa vuiește…țara arde, iar babe care să se pieptene, găsim destule!

Firul roșu al borcanelor (delicios amestecate pe raft) este, totuși, „Jos Băsescu!”. Mărog, gumița de la gura borcanului cu filet, poate nu chiar firul roșu. Azi e „jos Băsescu”, fiindcă cuțitul român a ajuns la osișorul român.

De ce a ajuns el( cuțitașul) acolo?  Tocmai fiindcă, nu tare demult, același popor român a sperat în salvatorul providențial. In mântuitorul neamului. Într-un singur om care să educe, să vindece, să ne dea pensii și salarii și locuri de muncă și să-i spânzure pe dușmanii neamului.

O facem a miliarda oară, pătimaș, miza pe un singur om!! Noi, individual, nu schimbăm nimic, așteptăm să ne dea EL, iar când EL se „joacă de-a datul”, îl numim dictator. Păi dacă noi, un popor întreg, l-am investit ( zguduiți de patimi latine) pe președinte cu acest statut- de salvator providențial- de ce ne mirăm că omu și-a luat rolul în serios? FIX noi, românii, l-am numit ceea ce a devenit, până să ne dezmeticim și i-am căzut ca mănușa!

Apoi a început dărâmarea, în avalanșă,  a tot.

Un timp ne-am mai consolat( “pudră pe rahat” se cheamă această procedură vindecătoare)- ne-am mai consolat, așadar, cu criza mondială. Apoi ne-am prins că președintele n-o fi chiar providențialul pe care îl așteptăm de milenii.

Apoi el ne-a scos limba, în joacă, așa cum o scotea și atunci când îl adulam, iar noi- brusc, fără preaviz- l-am trecut la categoria SINGURUL VINOVAT DE TOATE! Și din nou am amestecat polonicul în ciorba națională și am ieșit în stradă strigând „Jos Băsescu!”.

Schimbarea reală a cursului acestei țărișoare pătimașe se va face( după mine) doar atunci când vom ieși la vot atrași de strategia candidatului, când mergând spre cabina de vot nu vom arunca pe jos ambalajul înghețatei în ritm de manea, când raportul politic dreapta/stânga va fi mai important decât găleata electorală, sau bricheta, sau orezul oferit de partide și…nu în ultimul rând, când cel din urmă bebeluș născut în decembrie 89, (care a apucat să inspire de trei ori din comunism), se va fi stins ca venerabil bunic.

Până atunci, mă tem că miza poporului dezlănțuit, adresată unui singur om, va mai persista.

Iar reforma sănătății, cea care ne arde pe toți și cea care a declanșat patimile, să fie clar, e treabă de profesioniști! Mulți, FOARTE MULȚI, impecabil pregătiți pe subiect, documentați, inteligenți, artiști ai negocierii.

Schema echipei reale e încă departe, tare departe, de geniul PROVIDENȚIAL salvator, fie el Băsescu, fie el doctorul Arafat, ori că-i sus, ori că-i jos! 

 

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 17/01/2012 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: