RSS

Cartea mea FEMEIA CU ȘAPTE PĂLĂRII a ieșit de sub tipar!

07 apr.

Cartea mea, FEMEIA CU ȘAPTE PĂLĂRII, a ieșit de sub tipar!   În urmă cu o săptămână, Femeia cu șapte pălării s-a transformat din atașament și număr de caractere (cu spații), în carte-carte fizică. O carte cu pagini, copertă, culori, miros de tipar. Pentru cel care scrie, mai ales debutant, momentul este antologic. Îți atingi cartea, o privești și undeva prin creieri îți joacă frânturile istoriei ei. Cum ai scris-o, cum n-ai dormit nopți fiindcă nu aveai final la povestea „Domnul Molnar”, cum ai transformat un text satiric pregătit pentru spectacol în scrierea „Mielul de Paște și anotimpurile lui Vivaldi”… Îți amintești cum stăteai într-o duminică în fața tastaturii și a monitorului gol, știind că poimâine e termenul limită al concursului Ars Maris pe 2011 pentru debut- proză, iar tu trebuie să termini cartea și tu n-ai mai scris niciodată fiindcă e obligatoriu, (de obicei scriai fiindcă așa îți venea) și timpul trecea și priveai în continuare monitorul gol și nu îți venea nici o idee în capul acela plin de idei până mai ieri, iar soțul te întreba de dincolo dacă mai avem murături și te scotea din ritm și suna mobilul cum că nană Floare are colică biliară și dorește injecție, dar tu nu terminaseși cartea și mâine e ultima zi… și trebuie trimisă… sau poate o lași baltă… în fond nu te obligă nimeni… de ce naiba te agiți atât?… Apoi chiar ai terminat-o, nici nu îți venea să crezi! Îți amintești cum ai trimis manuscrisul(„tastascrisul”, de fapt, că doară n-ai scris-o cu pixul!), cum ai primit după un timp telefonul lui Radu Țuculescu (între noi fie vorba- acela da, scriitor!), telefonul care te anunța că ai câștigat concursul, apoi grija corecturii, a coperții, dialogul și parteneriatul cu editura Galaxia Gutenberg, emoția reacțiilor critice ale confraților scriitori sau doctori, îți amintești… tot-tot-tot în câteva secunde, mângâind volumul lucios.

Distanța dintre o idee nebunească care îți vine noaptea printre perne și cartea în carne și oase, e tare lungă. Nu vreau să mă gândesc cum aș face dacă scrisul mi-ar fi meserie, dacă ar trebui să scriu ca să îmi asigur pita pe masă! Dacă ar trebui să scriu sub presiune, dictat de termene limită. Dar acum, fiindcă acest proiect frumos s-a încheiat (frumos, zic eu!), iată, revin la vechea dragoste: blogul (aproape abandonat, de când afacerea cu proza).

Blogul este locul unde mă regăsesc cu prieteni virtuali și concreți, cunoscuți sau nu, locul unde se cere să sărbătorim împreună cartea. Astăzi mă simt fericită, iar fericirea trebuie musai împărțită, altfel se stinge de la sine! Cartea se găsește în librării, dar o puteți primi și prin poștă (dacă mi-o cereți, desigur, pe adresa de mail- otiganas@yahoo.com. sau chiar aici pe blog)

Pentru fanii blogului care ar citi cartea dar nu doresc să o cumpere, avem o ofertă specială- mici rezumate săptămânale pe blog despre ce scrie acolo, cum se termină, cine-i criminalul, dacă cei doi rămân împreună, sau dacă soacra văduvă se recăsătorește! Cu timpul vom face si varianta în spaniolă, știut fiind că nici o mie de cărți cu pălării nu fac cât două episoade de telenovelă într-o zi încărcată de stres mioritic. Sau nu? Mai citim? E atât de bulversat și de schimbat totul (compar cu anii copilăriei și ai adolescenței mele), încât astăzi s-ar putea să fie mai erou cel care se așază la citit, decât cel care se trezește să scrie o carte!

Reclame
 
23 comentarii

Scris de pe 07/04/2012 în Uncategorized

 

23 de răspunsuri la „Cartea mea FEMEIA CU ȘAPTE PĂLĂRII a ieșit de sub tipar!

 1. bloguleugenului

  07/04/2012 at 12:50

  imi place
  iar de azi voi trece in carnetelul de busujeb, pe harta pe care o voi lipi de usa camarii si in GPS, coordonatele muraturilor.

   
  • Otilia Tiganas

   07/04/2012 at 12:56

   Dragule, e buZujeb! Nu buSujeb, ca nu-i emisiune meteo!

    
   • Otilia Tiganas

    07/04/2012 at 12:59

    Ioooi, cea mai tare faza e cea pe care o vedeti chiar acuma live! Cand eu cu Eugen, din camere diferite, ne invitam la masa pe mess sau pe blog! El tasteaza in biroul lui(se vede, nu?), io dintr-al meu si…brusc…unul din noi da pe mess sau pe blog sau pe FB
    -No, ce mancam? O fiert gaina in zupa?

     
 2. bloguleugenului

  07/04/2012 at 12:59

  mi-am fixat.

   
 3. eszter

  07/04/2012 at 14:21

  Felicitari si suces.Bea

   
 4. eszter

  07/04/2012 at 14:22

  Am mincat o litera Succes

   
  • Otilia Tiganas

   07/04/2012 at 14:45

   Bea draga mea, ai mancat mai multe litere! Se zice mai nou succesuri!

    
 5. christiana iordache

  07/04/2012 at 14:23

  BRAVO!
  Vreau si eu cartea!

   
 6. LUMI

  07/04/2012 at 15:29

  Sincer, sunt tare mandra de tine! Tare, tare mandra!

   
 7. silviu

  07/04/2012 at 15:57

  Bravo, bravo Otilia :), acum, s-a născut şi oficial un scriitor de care mi-e foarte, foarte drag de pe când era scriitorul personal al câtorva oameni printre care, cu mândrie mă număr şi eu. Ai depus un efort demn de toată aprecierea. Într-adevăr, nu-mi pot imagina cum ar fi să fii presat să termini o scriitură sau, şi mai rău, s-o începi sub auspiciile deadline-ului, când imaginaţia n-are program şi nici legislaţie. Dar ai găsit la timp cheia chiar dacă era în ultimul buzunar. Mă simt şi eu mai motivat acum să finalizez toate suspensiile şi jumătăţile mele de măsură, să le fac avion şi să le dau drumul în afară. Evident că vreau un exemplar semnat de autor, poate o fi o avere peste niscaiva decenii :p. Succes şi la mai multe tomuri!

   
 8. Otilia Tiganas

  07/04/2012 at 17:55

  Da chiar asa, Silviu, mai lasa-le naibii de suspensii, chiar de-o fi sa facem tabara de creatie la Hasmas pentru asta! N-ar fi prima oara!

   
 9. Gabi Pal

  07/04/2012 at 18:43

  Felicitari draga mea Otica, abia astept sa iti citesc cartea. Cum pot sa o am si eu? Stabilim lansarea si la Satu Mare, un nou chef ceva? Te pup si inca o data felicitari.

   
  • Otilia Tiganas

   07/04/2012 at 18:48

   Ohh, ar fi minunat sa facem un nou chef in vara asta, am sarbatori impreuna cartea, ne-am revedea si…chiar ar fi tare fain! Hai sa punem tara la cale si s-o facem! O colega de-a mea- Zsuzsa Galfi, tot medic de familie, lucreaza la traducerea cartii in maghiara, deja a inaintat mult pe text! Asta o sa bucure partea maghiara a clasei noastre, sa citeasca in limba lor materna. Dar nu cred sa fie gata in vara asta, or noi vara asta ar trebui sa ne revedem la Satu-Mare! Final de august ar fi bine?

    
 10. Alexandru Petria

  07/04/2012 at 19:25

  Felicitari!

   
 11. David Delia

  08/04/2012 at 13:34

  Draga Otilia desi noi nu ne cunostem foarte bine imi permit sa te felicit si sa ma arat surprinsa de faptul ca ai asemenea inclinatii de scriitoare. Dupa comentariile facute de persoanele cu experienta imi dau seama ca aceasta prima carte a ta este o reusita si tare mi-as dori sa o citesc si eu. Sa-mi scrii te rog de unde anume o pot procura. Felicitari si la cat mai multe carti!

   
  • Otilia Tiganas

   08/04/2012 at 13:44

   Multumesc Delia, m-ar bucura sa citesti cartea mea de debut…hai sa-i zicem debut matur, nu chiar debut la spartul targului! Da-mi pe otiganas@yahoo.com adersa ta si ti-o trimit acasa!

    
 12. Ardelean Carmen

  09/04/2012 at 08:13

  Felicitari Otica,ma bucur pentru aceasta mare realizare a ta si-mi doresc sa citesc si eu cartea.Te imbratisez cu drag.

   
  • Otilia Tiganas

   09/04/2012 at 08:34

   Nu ti-o trimit inca prin posta, fiindca tocmai ne conversam cu Gabi…Mosutan( asa-mi place sa-i zic), sa facem vara asta un nou chef la Satmar, cu lansarea cartii mele impreuna cu voi si sa reeditam momentele de anul trecut! De ce sa stam iarasi 10 ani ca sa avem motiv de intalnire? Eu am propus august! Ce zici?

    
 13. Ardelean Carmen

  09/04/2012 at 08:41

  De acord,numai sa nu fie plecati ceilalti in concediu.Trebuie rezervata din timp locatia,mai ales daca vrei sa fie sambata.

   
  • Otilia Tiganas

   09/04/2012 at 08:45

   Tocmai de asta am zis sa decidem de acuma! Mai stii ca n-ar veni si gasca dinafara tarii? Eu una nu insist sa fie sambata. Daca stiu din timp ma pot progrema, de voi, restul, este vorba!

    
 14. Ardelean Carmen

  09/04/2012 at 08:54

  Eventual vinerea,pentru ca sunt destui din alte localitati,care necesita macar ozi de odihna dupa eveniment.

   
  • Otilia Tiganas

   09/04/2012 at 09:40

   Ai dreptate, vineri seara ar fi cel mai bine, iar a doua zi mai avem timp sa ne tragem sufletul!

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: