RSS

NOILE SCHIMBĂRI ÎN SĂNĂTATE. „MÂNA PE TÂRNĂCOP, ȘI DĂ-I!”

17 mart.

171010-garden-pick-200-alt1

M-am tot gândit eu cum să vă fac să înțelegeți în ce constă conflictul URIAȘ de azi al doctorilor de familie cu decidenții. S-o fac, cumva didactic, în stilul meu. Hai să pornim de la prima premisă- aceea că brusc, ca măciuca, ei decid (A CÂTA OARĂ???) să schimbe totul din rădăcini, gen „Dorele” cu târnăcopul  peste fire electrice deja trase. Nu te gândești, nu eviți dezastre, nu te întrebi dacă șanțul de azi nu cumva distruge munca a zece Dorei dinaintea ta! Nuu, nimikk. Mâna pe târnăcop și dă-i!

Am să mă feresc de cuvinte sofisticate, „plata percapita”, „raportul capita-servicii”, chestii de care vouă, pacienți, chiar nu vă pasă când veniți disperați la cabinet! Și așteptați ceva ce nu se poate și nu pricepeți de ce nu se poate, (că la PROTV au zis că se poate), iar doctorul vostru DE MULT nu mai e doctor ci slujbaș cretin cu calculatorul în față și cu fișa voastră fiscală, dovada veniturilor voastre impozabile, așezate în lateral.

Hai să rup din noile prevederi doar una. Până acum nu puteai deschide cabinet medic de familie ÎN CONTRACT cu Casa de Asigurări, decât minim cu 800 de asigurați înscriși pe listă. Eu am 1300 și trag de numa, ca să pot funcționa!! Vrăji fac, ca să mențin un cabinet cald, luminos, dotat, cu angajați buni, ca să plătesc ce trebuie plătit.

No. Decidenții zic așa- „Nu mai ai limita de jos!!” Poți deschide și cu 50, EI ȘTIIND sigur că tehnic, practic, material, fiscal, un cabinet cu 50 de înscriși NU POATE EXISTA. Ce face acela de deschide? Aduce bani de acasă zilnic? Păi aduce cât aduce, apoi se pune pe fraudat și n-are rost să vă explic cum, că e complicat. De putut, poate. De exemplu să vă trimită pe la specialiști, de colo-colo, chiar dacă nu trebuie. Vii la el cu un furuncul și el te trimite pe la alții șapte de te-ntrebi de ce ai ajuns cu prostata de la Hășmaș la Arad, că nu de prostată te plângi, n-ai treabă cu ea. Te vei trezi pe la oraș, dând și tu bani pe la tomografii și îți vei da cu pumnii în cap că ai deschis gura cu furunculul tău ăla micu. Iar doctorul tău va primi procent din cât smulge de la voi.

Va frauda, ce? Banii voștri. Atât cei cotizați lunar la sănătate (și care nu știți nici azi unde se duc), cât și pe ăia din portofelul cu pensia. Cash-ul. Ceva tre să facă omul. Și credeți-mă că va face, nu va sta să moară de foame!

E ca și cum ai angaja mâine, la un club de fiță, o bărmăniță juma de normă, cu 300 lei pe lună, o pui să lucre 12 ore pe zi fără pauză de weekend și apoi să te miri că te fură. Când tu știi SIGUR!! că ea nu poate trăi din 300 de lei/lună, deci dacă stă și nu te bagă-n mă-ta, e sau dementă, sau SIGUR te ciupește la încasări. Pe tine sau pe stat.

M-am făcut înțeleasă? Sper. Dacă nu, întrebați și vă răspund. Azi răspund calm.

Reclame
 
8 comentarii

Scris de pe 17/03/2015 în Uncategorized

 

8 răspunsuri la „NOILE SCHIMBĂRI ÎN SĂNĂTATE. „MÂNA PE TÂRNĂCOP, ȘI DĂ-I!”

 1. Daniel Tinte

  17/03/2015 at 20:48

  Otilico, si chiar crezi ca toti aia de sunt trimisi pe la tomograf, RMN, etc. de-a luda sunt toti retardati si vor scoate bani dupa bani din buzunar ca sa isi ia comisionul doctorasul buclucas? Si cat este comisionul ala de cu el traieste ca-n sanul lui Avraam si fara moare de foame?

   
  • Otilia Tiganas

   17/03/2015 at 22:08

   Da Dane, cred! Și acu că replicaș tu și Mișu Moisecu, poate încă doi urmează, iar restul de medici îmi vor da dreptate. Pacienții- ai mei DA, ai altora poate NU.

    
 2. Mihai

  17/03/2015 at 20:56

  Otilia de ce minti?
  Conflictul este intre medicii de familie care traiesc fara munca, (liste mari, sporuri pentru te miri ce) adevarati baroni ai MF, sperand ca nimeni niciodata nu-i va deranja din baltoaca morala in care se scalda si majoritatea medicilor de familie ce muncesc pentru a-si intretine familiile.
  Otilia de ce-ti acuzi colegii de hotie?

   
  • Otilia Tiganas

   17/03/2015 at 22:06

   Relax, pui! Da dă tu replica pe blogu tău, mă uciizi cu gicismu contra de când te-am cunoscut, altminteri la un whisky mic ești tip mișto.

    
 3. M

  17/03/2015 at 22:21

  Mihai,defineste „lista mare”,te rog!

   
 4. IRINA

  21/03/2015 at 12:23

  Bravo,stimata doamna,….subscriu tot ce ati scris….

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: