RSS

MINCIUNA NAȚIONALĂ, partea a doua.

27 mart.

minciuna

În urma textului meu „Nu vom rezolva nimic mințind cu deceniile minciuni naționale!”, text postat pe blog și declanșator de patimi, eu arăt azi un caz recent CONCRET, rezultat din necunoaștere. Fac asta, fiindcă nici pacienții nu pricep care-i treaba, dar nici spitaliștii partea MF, dar nici noi MF nu pricepem întotdeauna treaba spitaliștilor. E doar o cloacă națională, generală, care îndeamnă încet încet la pus ștreangul în jurul gâtului sistemului.

Așadar: acu 3 zile, seara, cineva îmi cere un sfat medical, FB privat. Nu cineva din lista mea. (Eu uneori mai răspund la din astea!). Deduc din dialog că este posibil ca tatăl femeii care întreabă să aibă o trombolflebită acută la gamba stângă. Îi răspund că n-o pot ajuta de la distanță, că MUSAI trebuie văzut (era duminică seara!) și că edemul gambei rapid instalat, unilateral, e urgență. Boon. Mă ascultă. În aceași seară, ea revine de la spital, eu eram încă on line, (lucram la o proză scurtă). Îmi spune că tatăl rămăsese internat la cardio și i se făcuse „o injecție în burtă”, fără „aparate sau analize”. Noi medicii știm că-i vorba de heparină, mai știm și că, probabil, spitalul acela nu avea eco doppler vascular în UPU, că s-a mers pe diagnostic clinic.

DAR!!! Urgentistul i-a spus femeii că TREBUIA SĂ MEARGĂ LA MEDICUL DE FAMILIE. Nu am fost de față, puteam să nu o cred pe femeie că i s-ar fi spus așa o aberație duminică seara, dacă îndemnul nu continua cu FIINDCĂ E PLĂTIT PENTRU ASIGURAȚI!. Or femeia asta chiar nu avea habar care cum e plătit prin sistem. De aceea continuă, ea femeia:

-Am tăcut, ce era să spun, n-am vrut SĂ-I SUPĂR, fiindcă depindeam de ei!

Și atunci revin la marasm.

Că-i bine așa, că-i rău, drept, nedrept, nu comentez. Insist doar să arăt că eu MF NU SUNT PLĂTITĂ să te examinez duminica, iar el urgentistul ESTE PLĂTIT pentru asta, are banii de gardă, care-i vin pe fluturaș, fie are, fie nu are pacienți. Și mie îmi vin bani ca să stau la cabinet, ori mă cauți, ori nu, dar eu nu merg cu ei acasă. Ca să stau la cabinet în așteptare, trebuie să plătesc TOT ce-i necesar ca acel cabinet (cu trei salariați!!), să existe. Nu stau să te aștept pe bancă la stradă, iar plățile cabinetului, care-i un “mic spital”, le fac EU. INTEGRAL. Salarii, facturi, investiții, reparații, consumabile, tot.

REPET!! ȘTIU că urgența e supraaglomerată, că distruge psihic și fizic medicii de acolo, știu că pacientul umil, (pe banii căruia existăm!!) tace tremurând de frică numai să fie rezolvat, cunosc TOATE cretinăriile și nu zic că-i bine.

Îndemn doar la ADEVĂRUL care privește contractele CAS ale MF și pe seama cărora s-a mințit enorm, sugerând prin presă că asigurările ne-ar plăti să facem mai multe decât scrie în contract.

CONCLUZIE:

MEDICII DE FAMILIE ÎN CONTRACT CAS nu au NICI O obligație față de asigurat, în afara acestui contract, adică: 5 ore pe zi la cabinet/ 5 zile pe săptămână, plus o vizită pe zi, total 5 vizite pe săptămână la domiciliu- UNDE DECID EI CU PROGRAMARE , NU UNDE ÎI CHEMAȚI VOI.

Un domiciliu pe zi. ATÂT decontează Casa de Asigurări, prin contract.

Iar cu banii, spre deosebire de salariile din spitale unde doctorul rămâne cu salariul, (așa mic cum e el!) eu MF fac toate plățile instituției mele, din veniturile CAS. NIMENI în afara mea, nu plătește NIMIC la Cabinetul Hășmaș.

Repet, și e vital! Nu comentez dacă-i bine și nu doresc tensiuni cu ceilalți doctori. Cu pacienții mei, nici atâta! Dar MUSAI să pornim o dată declarând public adevărul. Adică ce și cât le decontează CAS, asiguraților, la MF:

-5 ore cabinet cu maxim 20 de consultații pe zi, plus  20 de domicilii pe lună, decise de medic.

E cumva… ca și cu RCA-ul la mașină. Tot dai pe bani pe-acolo, e obligatoriu, nu citești contractul și presupui că el te-ar avantaja. Iar când îți bușeși mașina, contractul necitit de tine, (de altfel unilateral redactat și impus!!), va dovedi, prin mici chichițe, că-i țapă, că ești mereu singurul vinovat. Și că nu-i DELOC așa cum persupuneai, sau cum a zis Esca laPROTV.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 27/03/2015 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: