RSS

SOFISTICATA PĂMÂNTULUI!

21 apr.

????????????????????????????

Între oamenii care se iubesc sincer, nu te bagi. Nu te bagi nici între aceia care se iubesc ipocrit, darămite sincer! Își au propriile coordonate, ai încredere în capacitatea lor de adaptare! Te bagi, strici. O dată că le strici echilibrul, a doua că te strici pe tine. De te bagi.

El e pilit serios, ea ar fi vrut să-l scoată cu scandal din crâșmă, dar s-a nimerit s-o scoată el pe ea. De păr. Este clar că au experiență. Fac gălăgie mai mare decât gravitatea leziunilor. Ambii urlă. Ea pe jos, el se îndepărtează. Te întrebi (dacă răspunsul nu ți-e clar!) de ce naibii îl agață ea la birt, știindu-l bătăuș și agresiv la pileală. Îți și pare rău că el a târâit-o de păr. Lucrurile, totuși, par să-și intre deja pe făgaș normal. Ea e KO, pe jos, el se îndepărtează împleticit, probabil spre casă.

-Uff, îți spui, intrăm în acalmie. El pleacă, deci conflictul pare stins.

DAR!! Când să te bucuri pentru ea, o vezi că se ridică-n fund cu ultimele forțe și-l cheamă înapoi la cafteală. Cu ton arțăgos, ea începe să-l înjure mai avan, și nu se lasă până el nu revine și nu-i mai trage o tură de corecție. Apoi, extenuat, el pornește spre casă pentru a doua oară. Că altminteri n-ar fi băiat rău nici el.

Tu urmărești episodul, printr-o vitrină. Ai vrea, ai spera, ca ea să tacă de moment, păzindu-și pielcuța, și să-l lase să se îndepărteze.

DAR NU!!! Greșești! Ea se mai ridică o dată-n fund, ba chiar schițează doi-trei pași după el, referindu-se sonor la mama lui și intimitățile erotice ale acesteia.

El se întoarce din drum și o mai tupăie o dată. Normal. Dai în mama, dai în mine!

Azi, la câteva zile după schimbul acesta de replici și pasiuni, când ai fi zis că divorțul e iminent, ei își beau cafeaua împreună… un bar cochet în comuna vecină. E clar că se iubesc. Sunt numai miere ambii. Alcoolemie zero. O pungă cu pită și salam și portocale proptită lângă piciorul mesei.

Iar tu ești verde de invidie despre cât de ușor și simplu și elegant pot alții să stingă conflicte afectivo- sociale, chestie care ție ți-ar lua săptămâni de anxietate, și analize existențiale, și ședințe de lucru, și argumentări.

Păi nu-s ei dă mii dă ori mai dăștepți decât tine, sofisticata pământului careești?

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe 21/04/2015 în Uncategorized

 

2 răspunsuri la „SOFISTICATA PĂMÂNTULUI!

 1. Lumi

  21/04/2015 at 21:50

  Ba da! ha, ha, ha

   
 2. Otilia Tiganas

  21/04/2015 at 22:09

  PĂI?

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: