RSS

DIZARMONIA SCHIZOIDĂ episodul al doilea. ADEVERINȚELE CU VACCINURI.

25 iul.

Azi am să vorbesc despre lista cu vaccinuri la zi, de când te-ai născut: data când au fost efectuate „în 1900 toamna”, denumirea vaccinului, într-un stat în care vaccinarea NU MAI ESTE OBLIGATORIE. Dar adeverința ceaușistă mai ESTE. N-am ARMONIZAT-O nici în 20 de ani de la împușcare…

Sunt adeverințe cerute de secretarele școlilor, ale liceelor, facultăților care NU AU MEDIC ȘCOLAR ANGAJAT sau, chiar dacă l-ar avea, nici el n-are ce face cu lista vaccinurilor, acestea nefiind obligatorii.

Iar sute de mii de copii și adolescenți, la rându-le, cer aceste adeverințe medicilor de familie și zeci de mii de MF stau și copiază conștiincios, din fișă, o înșiruire de informații, TOTAL INUTILĂ. STUPIDĂ. CRONOFAGĂ.

Soluție: INDIFERENT DE MEDIC ȘCOLAR ANGAJAT/SAU NU, ar trebui cerută de la MF DOAR confirmarea că NU-l are (pe școler) în evidență cu probleme de sănătate care să contraindice școlarizarea, iar asta ON LINE. Plus adresa de mail, telefonul fix/mobil și numele MF la dosarul fiecărui copil, pentru a fi solicitat LA NEVOIE!

PRIMA informație utilă la dosar, ar trebui să fie adresa de mail, telefonul și identitatea MF a fiecărui elev/student!! Restul dosarului e vax. Rahat comunist. Și EXACT această bază de date lipsește de peste tot, confirmând încă o dată DIZARMONIA SCHIZOIDĂ!!!

Recapitulăm argumentarea ilogicului-

  1. Un prodecan, decan, rector, prof de mate, o secretară n-au ce face cu acea adeverință. Deci poți scrie vaccinuri cu acronim gen PULA, că nimeni nu se prinde.
  2. Dacă instituția are totuși medic școlar propriu, nici acela n-are ce face. Poți scrie “nu a fost vaccinat niciodată” și tot aia-i. Nu există lege și norme ca să decidă ceva, știind că are-n față un tânăr nevaccinat.

Vorbim, repet, de SUTE DE MII de părinți și copii, care cer anual SUTE DE MII de adeverințe, iar ZECI DE MII de MF copiază imbecil, din fișă, cu pixul, o suită de informații fără miză. În detrimentul adultului care, între timp, vomită fiere în sala e așteptare, sau dârdâie în frisoane. Și apoi îl înjură pe MF că-i fără suflet.

A opri treaba asta, e poveste de maxim 15 minute inteligente pe la Ministerul Sănătății, ARMONIZAT cu al Învățământului. (E sub o cafea ca și costuri sau timp!!). Și am ușura generații întregi, oprind brutal PROSTIA NAȚIONALĂ  de care nu-i responsabilă nici subfinanțarea, nici Băsescu și nici Iliescu. Doar noi, verigile sistemului, suntem responsabili.

A impune formarea unei baze de date informatice cu toți MF-ii care au elevi sau studenți la studii, ar dura alte 15 minute. Adică a transmite „de sus în jos”, cum ne place nouă, o organizare riguroasă, eficientă și isteață, azi când jumătate de viață ne-o consumăm pe FB și mail!

Apare vreo problemă la școală? Nu medicul prin diriginte, care prin părinte ajunge la MF! Ci DIRECT pe mail, cei doi doctori: acela școlar, cu acela de familie.

Boierie curată, simplu clar și limpede. Poate chiar prea simplu pentru gustul nostru.

Personal aș prefera de zeci de ori să transmit un mail cu informații, seara pe răcoare, în loc să-mi văd ziua sala plină cu părinți și copii disperați. Iar ceea ce zic eu, SE POATE FACE.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 25/07/2015 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: