RSS

MEDICINA FĂCUTĂ LA TELEVIZOR ȘI JUSTIȚIA FĂCUTĂ LA CRÂȘMĂ

01 aug.

Ador obiceiul național de a face medicină plus justiție la televizor și fotbal plus politică la birt. Și sex pe FB. E din ciclul „profesioniștii”.

Intens mediatizatul subiect cu doctorii- medicamentele oncologice- farmaciștii- firmele farmaceutice și fraudele.

Urmăresc știrea la PROTV și constat că prezentarea ei conține cel puțin 2 (DOUĂ!!) erori. Două erori, la trei minute de știre. Suficient cât să deruteze spectatorii.

  1. Zice prezentatoarea: “Firma… blabla le plătea doctorilor excursii scumpe, așa zise simpozioane, ca să adune puncte de pregătire, pe baza cărora ei avansează profesional, deci apoi capătă și mai mulți bani.”

GREȘIT. Nu doar ei, ci noi toți medicii suntem OBLIGAȚI să ne pregătim anual, să participăm la evenimente medicale de informare, să adunăm puncte EMC (de educație medicală continuă), fără de care NU AVEM DREPT DE LIBERĂ PRACTICĂ. N-are nicio legătură cu urcarea în ierarhia profesională, nici cu banii pe care îi căpătăm sau nu, urcând. Trebuie să le facem, aceste pregătiri, să le dovedim cu diplome, CA SĂ AVEM APROBAREA SĂ MUNCIM! Și asta ni se cere anual. Altminteri ești pus pe tușă. Știați?

Deci bey știristo! Vezi-ți dă știrea ta cu “oncologii hoți”, atât cât ai prins de pe la Parchet și DNA și nu-ți băga nici tu botu-n subiecte conexe pe care nu le stăpânești. Prezintă SEC, obiectiv informația, că de aia ești știristă și nu analist politic sau ministrul sănătății. Și lasă analizele de fond dictate de hormoni!

  1. A doua eroare e mai largă, de strictă specialitate, deci n-o dezvolt, fiindcă v-aș pierde atenția. Cert e că nici să-mi dai cu măciuca-n cap, eu urmărind știrea dinlăuntrul sistemului, n-a reușit să mă dumirească ce au făcut ăia. Probabil mi-ar fi extrem de simplu de priceput, dacă m-aș informa direct la surse, poate aș afla chiar că oncologii n-au prea greșit, sau că farmaciștii n-au prea greșit, om vedea la capătul anchetei. Dar CATEGORIC știrea era părtinitoare și total bălmăjită. Suficient cât un medic să nu priceapă o iotă.

Repet. Vorbesc STRICT de știri și de presă, nu de neîntinarea sau măgăriile colegilor mei. Fiindcă am învățat deja o treabă. Faptul că, dacă la începutul unei anchete încă nefinalizate, știrista spune că medicul X e hoț, nu înseamnă musai că-i așa. Nici când zice că a ucis un copilaș nevinovat. Nici atunci nu-l cataloghez pe medic criminal, fără să cunosc toate datele problemei. Aici nu pun în calcul și flagrantul delict al mitei! Doar pe acela, confirmat de structurile competente, îl iau de bun, fără să mai cer detalii. În rest, nu.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 01/08/2015 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: